Het is ons gelukt! Samen met onze 7 partners zijn we erin geslaagd om een Europees project binnen te halen waarbij een exergame rond SportKompas zal worden ontwikkeld. Met dit project willen we kinderen een sportoriëntatie aanbieden en hun beweegvaardigheden verbeteren met digitale technologieën in de sport- en onderwijssector.

Wat houdt het Europees project in?

Het doel van dit Europees project is om kinderen (8-10 jaar) aan te zetten om meer te bewegen dankzij een goede sportoriëntatie door SportKompas en in de vorm van een nieuwe exergame!

Hiervoor werken we samen met 7 partijen: KAMK University (Finland), HAN University (Nederland), UISP (Italië), Verde Klaster (Polen), Sportcamp (Griekenland), Cluster Sports & Technology (Nederland) en EPSI (België). SportaMundi is de trekker van dit project en neemt dus de rol van coördinator op. We haalden zo 400 000 euro op, te verdelen onder de 8 partners. Samen gaan we hiermee aan de slag om in de verschillende landen de sportparticipatie van kinderen te verhogen, hun motoriek te verbeteren en de drop-outs in sportclubs te verlagen. Bij een ambitieus project horen ambitieuze doelen! 💪 

Hoe zal het traject verlopen?

1) Eerst zullen we starten met een 3-daagse opleiding voor al onze partners om hen onder te dompelen in SportKompas. KAMK University zal tijdens 1 van deze 3 dagen de leiding nemen in een brainstorm over de exergame.

2) Onze partners in Griekenland, Italië, Finland en Polen testen SportKompas uit bij een kleine populatie kinderen.

3) Ondertussen wordt onderzoek gevoerd door HAN University naar de verschillende methodes wereldwijd om beweegvaardigheden te meten.

4) Onze verschillende buitenlandse partners testen SportKompas uit bij een grotere populatie (minimum 200 leerlingen per land).

5) Gelijktijdig wordt de exergame ontwikkeld door KAMK University in Finland.

6) KAMK University zal ook een pedagogisch model opstellen voor de leerkracht om de SportKompas exergame aan te leren en te integreren in het lessenpakket.

7) Vervolgens test elke partner de exergame uit bij een kleine populatie kinderen.

8) Gedurende het volledig traject wordt feedback verzameld en verwerkt en wordt de kwaliteit steeds gecontroleerd.

We zijn de voorbereiding van dit project gestart met een kick off op 7 april. Het project loopt over 2 jaar, en in tussentijd kan je ons traject volgen via onze blogs!

Heb je vragen over dit project? Laat je maar horen!

Funded by the European Union logo